Wat “zien” ik ? 205

Door Staf Knop

Donald Trump heeft school gemaakt. In het kleine Vlaanderen wordt nu ook harde taal gesproken.

Te beginnen met prins Laurent die zich afzet tegen de politiek en de koninklijke familie.Hij beweerde dat hij meer heeft gegeven aan de staat dan hij heeft gekregen. Dan moet hij maar doen wat Trump ook heeft gedaan: zijn dotatie weigeren. Anderzijds is er de “roman fleuve” met staatsecretaris, Theo Francken, die al een eeuwigheid het visum weigert voor een Syrische familie, die zo graag naar België wil komen wonen. Een rechter heeft nu geoordeeld dat Francken dat visum niet mag weigeren en gebeurlijk vierduizend euro moet betalen per dag van weigering. Daarop is Bart De Wever op zijn paard gesprongen en roept hij “dat een rechter er niet is om wetten te maken, maar wèl om ze uit te voeren”. Theo Francken zegt dat “indien hij het visum zou goedkeuren, hier morgen duizenden vluchtelingen voor de deur staan”. Alleen…hij heeft wel gelijk, maar die vluchtelingen staan er nu ook. En dat van die vierduizend euro per dag zou tenslotte uit de zak komen van de brave burger. En dat is er teveel aan. Laat die Syrische mensen naar Koeweit gaan, waar het goud aan de bomen groeit.

Bij VTM heeft men besloten om het programma “Royalty” van het scherm te halen…omdat de hoofdredacteur tot de vaststelling zou zijn gekomen, dat het programma niet veel meer werd bekeken. Ik weet niet of hij gelijk heeft, maar het schrappen van “Royalty” lijkt mij een grote fout. Onder de weinige, zeer weinige interessante programma’s zowel bij de VRT als bij de VTM, is “Royalty” ongetwijfeld het programma waar vele volwassen mensen naar kijken. VTM houdt echter blijkbaar alleen rekening met de jeugd, die in Vlaanderen overigens geen blijk meer geeft van intelligentie. Alleen het voetbal is interessant voor de jonge mensen. Niet omdat ik “Royalty” zo interessant of intelligent zou vinden, maar het is een hoeksteen om het vaderlands gevoel aan te wakkeren en dat ontbreekt in de media. Mijn stem zal weliswaar in dovemansoren vallen, maar het weze gezegd.                     

Donald Trump, de nieuwe president van de Verenigde Staten, heeft Rex Tillerson gekozen als minister van Buitenlandse Zaken. Tillerson is een rijke oliemagnaat en sterk bevriend met Vladimir Poetin, de Russische president. Het valt me op dat Trump goed weet wie hij in zijn regering opneemt. Allemaal rijke venten met sterke relaties. Dat Trump zelf goede maatjes wil zijn met de

Russische president verbaast mij niet. Trump is een slimme, maar Poetin ook. Moesten beide kerels eens en voorgoed vrede sluiten zou dat de wereld ten goede komen. Alleen…Poetin kent de ondergrondse wereld van zijn land, terwijl ik me afvraag in hoeverre Trump de CIA kent. Daar speelt het zich af. We leven inderdaad niet meer in een wereld waarin de oorlog zich afspeelt in de loopgraven en zelfs niet in de lucht. Het is “in de kelder” te doen en daar kent men geen genade en ook geen gepraat . Het gaat er om de slimste te zijn.

Aleppo zou nagenoeg volledig bevrijd zijn door het leger van Assad, dat op zijn weg door de stad iedereen die zich blootstelt overhoop schiet, vrouwen en kinderen. Wie zijn daar nu eigelijk de bevrijders? Ik geloof dat ze het zelf ginder niet weten. Er wordt gevochten om te vechten, met heel veel lijken. En de wereld kijkt toe. Wie begrijpt deze samenleving nog? Nergens is er nog discipline. Een kerel opent ergens de ogen en beraamt op zijn dooie gemak een aanslag en veroorzaakt meteen honderd dodelijke slachtoffers. Hij gaat of komt terug van Syrië, het vervloekte land, plant hier nog een aanslagske, terwijl men spreekt over een proces, precies alsof er geen muren bestaan waar dergelijke kerels een plaats moeten krijgen. De achterlijken zitten hier, waar men nog denkt en handelt als in een beschaafde wereld. Dat is blijkbaar niet de wereld van Assad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s