Wat “zien” ik ? 88

Door Staf Knop

Wie zich vandaag de dag gaat verdiepen in de tijd en de ontwikkeling daarvan sinds het einde van de eerste wereldoorlog in 1918, komt tot vreemde vaststellingen die meer te maken hebben met de genen van de mens dan met het gezond verstand. Gedurende enkele jaren werden we gebombardeerd met de slogan “Nooit meer Oorlog”. Twintig jaar later was het helemaal in de vergetelheid geraakt en dook het woordje “oorlog” opnieuw op aan de horizon.

In 1940 was het zover en vond de opgekropte mannelijke energie een uitweg, door wie of door wat die mogelijkheid ook was ontstaan. Het zou alweer vijf jaar duren voor het vuur geblust werd en de kranten blokletterden opnieuw “Nooit meer Oorlog”. Er volgden enkele jaren van bezinning, maar geleidelijk begon het te kribbelen. Sommigen werden er zich van bewust en zochten het middel om de vrede in Europa te vrijwaren. De Europese Unie werd geboren. Tot er buiten Europa conflicten met tragische gevolgen uitbraken en Europa dacht “zich nuttig te kunnen maken”. In het Midden Oosten verergerde het nog. Er waren geen grenzen meer. En het resultaat werd ons op het kleine scherm voorgeschoteld op de meest schandelijke manier. De genen zijn duidelijk aan de winnende hand…met een niet te voorzien einde.

Maggie de Block zegt niet nee of niet ja. Hoe dan ook kan ik me niet herinneren dat sinds België federaal werd, er iemand uitverkoren werd om premier te worden zowel door de Walen als door de Vlamingen. Het is een “première” en dat moet men respecteren. En indien het “ja” is mogen we Maggie De Block begroeten als de eerste vrouwelijke premier ooit in België. Weer een “première”. En ik zou niet durven beweren dat deze dame het slechter of beter zal doen dan een man. Ze zou het alleszins doen met veel besef voor de taak waarmee ze bezig is. Maggie is zich ongetwijfeld bewust van de enorme verantwoordelijkheid die ze op zich zou nemen. En ik vertrouw haar.

Er is er nog eentje die ik vertrouw. Die Jill Peeters, weervrouw van VTM, voorspelt het weer voor 2050. Voor mij mag die voorspellen dat we morgen allemaal paars uitslagen, ik geloof die tot in de hel. En als het effekes kan, liefst niet in de hel. Ze heeft de mooiste glimlach van alle TV-dames.

Maar misschien ken ik ze niet allemaal…en dan nog.

In Parijs zijn het allemaal handen op één buik geworden om die IS-kerels een kopke kleiner te maken. Maar hoe? Misschien is dat iets voor onze Para’s die zich nuttig willen maken. Maar pas op, die mannen met hun bivakmutsen kennen geen onderscheid. Een kop is een kop. En ze lopen allemaal met een groot mes in hun zakken. Het is echter niet om mee te lachen. Toen ik nog heel jong was noemden ze de mannen uit Aalst “de messentrekkers”, omdat er met de kermis al eens flink gevochten werd. Maar dat waren doetjes vergeleken met wat er nu aan de hand is. En dat voor miljoenen kijkers. Natuurlijk moet daar een einde aan gesteld worden. Alleen Maggy Thatcher zou geweten hebben “hoe”. Ze zou er naartoe zijn gegaan met haar sacoche, waarmee ze al eens een van haar ministers klein kreeg. We hebben echter nooit geweten wat er in die sacoche stak

Dat de Bruggelingen uitgeslapen mensen zijn is al eeuwen geen geheim meer. Onlangs ontwaarden ze een zwarte zwaan tussen die vele witte beestjes die hun reien bevolken. En die zwarte moest weg. En plots…was ze verdwenen. Geen zwarte zwaan meer. Nu zoekt de hele wereld naar die zwarte zwaan. En ik geloof dat ze in mijn slaapkamer zit. Ja, kom, beter die zwarte zwaan in mijn bed dan helemaal niks. Vooral omdat Penelope Cruz er ook naar zoekt. Kom maar af, poes. Die zwarte zwaan wacht op jou. Tenzij…

Tenzij dat die Brugse cafébazin haar vijfhonderdduizend euro uit dat hondenhok wil halen en haar centjes in mijn slaapkamer wil verstoppen. Beter in mijn slaapkamer dan in een hondenhok. Ze zouden er veilig liggen, terwijl nu het hele land weet waar ze liggen. Waar staat dat hondenhok? Is daar telefoon? Want die madam zou er nog meer te verstoppen hebben. En dat terwijl die nieuwe regering hier naar enkele miljarden zoekt. Weten die wel waar Brugge ligt?

Ondertussen wil de president van de Verenigde Staten, Barack Obama, ten strijde trekken tegen de Ebola-ziekte en wil hij daarvoor bijzondere ziekenhuizen laten bouwen. Zou hij tegen windmolens willen opkomen? Want nog maar een paar weken geleden kon men in alle kranten lezen dat Ebola volledig uitgesloten was in de westerse wereld. Nu moeten we ineens allemaal in een mollengat kruipen om niet het risico te lopen er door besmet te worden. En in Europa hebben ze al eeuwen geen mollen meer. Alleen nog zwarte zwanen!

 

Advertisements

1 thought on “Wat “zien” ik ? 88

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s