Wat “zien” ik ? 64

Door Staf Knop

De radio is honderd jaar oud en ik ben nijdig. Bij manier van spreken dan want op mijn leeftijd is er niks meer om je druk over te maken. Maar het feit is wel dat ik bij het “welzijn” van de radio mijn steentje heb bijgedragen, maar nu er een viering was in het Flageygebouw en waarop zelfs de kakmadam niet ontbrak, men mij zelfs geen kennisgeving heeft gestuurd. Dat men bij de leiding van de huidige radio al eens meer vergeetachtig is weten we. Wat zouden ze zich dan moeten herinneren? Aanvankelijk heb ik een aantal luisterspelen geschreven. Daarna presenteerde ik met mijn eigen platenverzameling: “De Muziek van voor de Tweede Oorlog” (13 afleveringen van 50 min.), “De Muziek van Tijdens de Oorlog”, “De muziek van na de bevrijding”, “Ontstaan en ontwikkeling van de Musical” en “De geschiedenis van de filmmuziek”. Verder schreef ik een paar musicals waaronder “Tootsie”, dat tot drie keer werd uitgezonden. De jongere generatie heeft er klaarblijkelijk geen weet meer van, behalve dan eentje dat zich liet inspireren om jaren later uit te pakken met “De Prehistorie” en er prijzen mee in de wacht sleepte. Nee, ik ben er niet nijdig om, maar wat moet gezegd worden moet gezegd worden.

De grote baas van de Henegouwse dierentuin Paira Daiza, Eric Domb, lanceert het bericht dat hij de Antwerpse Zoo wil overnemen en ook die van Planckendael. Hij heeft nu al die Panda’s in huis gehaald en nu wil hij er al de rest ook bij. Verdomme jongens, zou die er den Bart niet bij willen? Dat zou nog eens wat nieuws zijn en den Bart houdt blijkbaar van dergelijke grappen. Ik zie het zo al staan: “Panda De Wever krijgt een plek in Paira Daiza”. Pas op, hebben jullie al eens een kijkje genomen in die Paira Daiza? Dat is gene zever. Daar zit poen achter. Trouwens, die meneer Domb zegt vlakaf dat hij die subsidies niet nodig heeft, want wat in dat Henegouwse gat kan, moet ook in een metropool kunnen. Dat zullen die van de Antwerpse Zoo niet graag horen. Maar ondertussen doet die meneer Domb het toch maar. En je kunt er nog lekker vreten ook. Misschien ziet die het echt wel een beetje anders.

President Barack Obama heeft met Poetin een telefonisch gesprek gehad van een uur lang. Er werd niet bij gezegd wie wie heeft opgebeld, maar wèl dat ze over Oekraine hebben gesproken. Nogal wiedes, over wat zouden ze anders kunnen praten? Ik zie die twee het niet hebben over de wijven…hoewel, je weet maar nooit. Het is niet meer zo dat in Hollywood de schoonste vrouwen rondlopen. Je moet maar eens naar die tennistornooien kijken en naar die Russische poezen die er alle prijzen wegkapen. En dan wil ik het nog niet hebben over de mooie Maria…Shara en nog iets. Nee, ik geloof niet dat Obama en Poetin daarover hebben gesproken, maar ik vraag me wel af wat ze elkaar konden zeggen. “Als jij me dat afpakt dan pak ik je iets anders af”. Dat zal het wel geweest zijn. Een spelletje onder schooljongens.

Nu we alweer enkele dagen verder zijn kom ik tot de verschrikkelijke vaststelling dat ik van den Bart begin te houden. Iemand heeft me gezegd dat hij mijn boek “Krassanova” heeft gelezen en dat hij zich daarin heeft kunnen vinden. Nee, ik ga hier niet vertellen waarover het in dat boek gaat, maar ik kan het wel aanbevelen. Uiteraard, wat zou je willen, ik heb het zelf geschreven. Maar toch, het loont de moeite en klaarblijkelijk heeft den Bart dat ook gevonden. Ik heb me niet afgevraagd of diegene die het me is komen vertellen wel de waarheid heeft gesproken. Ik wil het niet weten en blijf me verheugen in het feit van de waarheid. Zelfs al is het niet waar.

Diegene die hierboven het weer heeft uitgevonden is waarschijnlijk tegen een deur gelopen, want 22 graden in maart is niet vanzelfsprekend. Nee, dat is niet Frank Deboosere, want men zou het er aan zien. Maar…misschien is het wel Sabine Hagedoren want die haar borsten zijn alweer een stuk dikker geworden. Den Armand Pien ocharme zou er niet goed van zijn. In zijn tijd kloeg hij er al over dat hij de Balkan niet kon zien op de kaart. Haar tieten bedekten de helft van de kaart. Maar…wie ik er wel van verdenk dat ze daarboven wat in de pap heeft te brokken is die Jill Peeters. Zij ziet er toch uit als een engel, goed voorzien van alles waarmee een vrouw ons kan bekoren. Voor mij mag die Jill Peeters het mooie weer maken tot ze met stokken gaat. Maar geloof mij, ik heb niks tegen Sabine en Frank. Integendeel. Het zijn allemaal “weermakers” en de enigen naar wie ik op het kleine scherm nog naar kijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s