Wat “zien” ik? 57

Door Staf Knop

De Olympische Winterspelen in Sotsji (Rusland) hebben zich niet alleen met hun spectaculaire opening in de belangstelling gewerkt, maar ook door de Belgische delegatie aanvankelijk te verbieden om onze pralines binnen te voeren. Ondertussen werd daarop teruggekomen en mochten de Belgen hun lekkernij mee nemen. Niet zo echter voor de Nederlanders die verbod kregen om hun bitterballen binnen te smokkelen. Bitterballen…dat is vlees, beweren de Russen, en dat mag niet. Of de bitterballen tot een politiek conflict zullen leiden, weet ik niet, maar het is een feit dat die ballen niet kunnen vergeleken worden met onze pralines. Indien onze pralines zijn uitgegroeid tot een volwaardig exportartikel, dan weet ik niet of dat kan gezegd worden van de Hollandse bitterballen. Trouwens…wat zit er eigenlijk in die bitterballen? En waarom smaken die zo bitter? Ik geloof dat de Nederlanders zich beter kunnen toeleggen op zoete ballen. De bitterheid laten ze beter aan Geert Wilders, die van Europa af wil….omdat het teveel kost. ‘t Is toch niet waar zeker. Ga dat maar eens vertellen aan onze Guy Verofstadt.

“Poetin en ik, wij lachen veel” zei Barack Obama in een interview op de Amerikaanse TV-zender NBC. “Vladimir Poetin wil bij de Russen overkomen als een harde kerel en hanteert daarom een stijl die hem onbewogen en verveeld doet overkomen”. Obama vindt dus dat zijn relatie met Poetin niet ijzig is en dat willen wij graag hopen. Misschien lachen beiden niet zo luid als Clinton en Jeltsin destijds, maar de wereld wil dat er vrede heerst tussen beide wereldleiders en dat zelfs een meningsverschil over homo’s dat niet kan aantasten. En ik geloof graag dat die Poetin niets weg heeft van de geslepen Stalin destijds, maar dat hij echt wenst verder te gaan op vriendschappelijke voet met de Verenigde Staten. Want daartussen ligt Europa als het veld dat zo gemakkelijk wordt omgedoopt tot het ideale slagveld. Of hoor je niet goed!

De Zwitsers hebben weer eens gedaan wat wij dertig jaar geleden al hadden moeten doen. In een referendum hebben ze zich uitgesproken tegen elke immigratie uit Europa. En wij weten allemaal wie ze met “Europa” bedoelen. Tussen haakjes, Kris Peeters zal het nu ook wel weten. Maar de Europese Commissie betreurt de keuze van de Zwitsers. Voorzitter, Martin Schulz, zegt dat “als Zwitserland zich niet houdt aan de afspraken over vrij verkeer, er opnieuw grens controles komen en andere belemmeringen voor Zwitsers die de Europese Unie binnen komen”. De omgekeerde wereld. Uit gelijk welk apenland worden ze hier met open armen ontvangen, maar geen Zwitsers. Ik heb al voor veel minder luid gelachen. Indien Europa voor velen onder ons, waaronder Kris Peeters, een dramatisch gedoe is, groeit het uiteindelijk uit tot een gigantisch circus. De politici zijn uit hun krammen geschoten over het referendum van de Zwitsers, die niet nog méér vreemde pottenkijkers in hun land willen. Allemaal, zelfs onze Reynders, halen zinnetjes aan uit de Europese grondwet (die niet bestaat) om de Zwitsers te veroordelen. Sukkelaars, zoals ik, wijzen dan weer op die dagelijkse 208 inbraken en vergeten de verkrachtingen en andere geweldplegingen. Natuurlijk worden die niet allemaal gepleegd door vreemden, maar een blik in onze gevangenissen zegt wel het een en ander. Maar zelfs al zouden het allemaal engeltjes zijn die ons land binnenvallen, we verstaan ze niet en we kunnen ze ook geen werk geven. Bovendien lijken ze in die vreemde landen wel te poepen zoals de konijnen en bevolken ze de wereld met nog méér armoedzaaiers. Ik wil die mensen niet veroordelen, maar misschien moet hen wel eens gewezen worden op het bestaan van de pil.

Het is nu zover. Eindelijk zou Barack Obama zich een waardig president van de Verenigde Staten tonen: na al zijn voorgangers zou hij nu ook iets hebben met een andere vrouw dan zijn wettelijke. Niemand minder dan Beyoncé, de popdiva. President of niet, maar je zou als man voor minder bezwijken. Die Beyoncé lijkt wel een standbeeld dat levend is geworden. En naar het schijnt zingt ze ook, wat geen vent interesseert. Tenzij misschien Barack Obama. Zolang hij de toer niet opgaat van Bill Clinton en zijn uitverkorene ontvangt onder zijn bureau, is er niks bewezen. In de plaats van Obama zou ik dat maar niet doen, want zijn Michelle lijkt mij niet de vrouw om naar de andere kant te kijken…zoals Hillary deed. Goed, ondertussen hebben de journalisten daar in Amerika weer iets om naar uit te kijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s